'Afrekening met Bellingham: Dortmund-spelers blij met vertrek van stoorzender'

'Afrekening met Bellingham: Dortmund-spelers blij met vertrek van stoorzender'

17-08-2023 08:34
66

De meeste spelers van Borussia Dortmund zijn niet rouwig om het vertrek van Jude Bellingham naar Real Madrid. Volgens BILD ontstond er vorig seizoen een 'anti-Bellingham-sentiment' in de kleedkamer.

Met het vertrek van Bellingham naar Real Madrid raakte Dortmund deze zomer een uitzonderlijke speler kwijt, maar een deel van de spelersgroep ligt daar niet wakker van. De twintigjarige Engelsman zou om drie redenen voor interne onvrede hebben gezorgd.

De grootste irritatie: na afloop van een wedstrijd wachtte Bellingham eerst tot zijn medespelers het publiek hadden bedankt, zodat hij even later in zijn eentje het applaus van de Gelbe Wand kon ontvangen. Die arrogante houding en het verlangen van Bellingham om in het middelpunt van de belangstelling te staan, zorgde voor ergernis bij de andere spelers.

Verder zou Bellingham zich tijdens trainingen regelmatig laatdunkend hebben uitgelaten over zijn ploeggenoten. Ook in wedstrijden gebeurde dat steeds vaker. Tot slot meldt BILD dat Bellingham zich als derde aanvoerder van BVB nooit opwierp als leider, aanspreekpunt en gangmaker.