Update: Romano rectificeert, Feyenoord sluit andere Pedersen-deal dan eerst gemeld

Update: Romano rectificeert, Feyenoord sluit andere Pedersen-deal dan eerst gemeld

17-08-2023 18:48 Laatste update: 18:48
203

Feyenoord en Sassuolo hebben elkaar gevonden, zo stelt Fabrizio Romano: Marcus Pedersen gaat De Kuip op korte termijn verruilen voor de Serie A. Volgens de transferexpert ontvangt Feyenoord maar liefst acht miljoen euro.

Donderdag werd al duidelijk dat de transfer van Pedersen eraan zat te komen. Volgens VI verlangde Feyenoord een transfersom van zeven miljoen, terwijl Sassuolo eerder een bod van vier miljoen had neergelegd in Rotterdam. Romano claimt nu echter dat de Serie A-club de portemonnee gaat trekken: Pedersen zou Feyenoord maar liefst acht miljoen euro op gaan leveren, beweert de transferexpert.

Twee jaar geleden betaalde Feyenoord nog twee miljoeon euro voor de rechtsback aan zijn toenmalige club Molde FK. Pedersen zal spoedig naar Italië afreizen om zijn medische keuring te doorlopen. Als hij daar doorheen komt en zijn handtekening zet, mag hij zich officieel speler van Sassuolo noemen.

De Noors international speelde in totaal 88 duels in het shirt van Feyenoord, waarin hij één keer trefzeker was. Regelmatig schipperde Pedersen echter tussen de basis en de bank. De technische staf vindt ook dat hij wat achtergebleven is in zijn ontwikkeling, in tegenstelling tot de andere spelers waarmee Feyenoord de Conference League-finale in 2022 behaalde.

Update: Fabrizio Romano is enigszins teruggekomen op zijn berichtgeving over Marcus Pedersen. De Noor zal in de eerste instantie verhuurd worden door Feyenoord aan Sassuolo. Als de club zich handhaaft of Pedersen minimaal twintig duels speelt, wordt de transfer permanent. Feyenoord ontvangt dan zes miljoen euro plus één miljoen aan bonussen, in plaats van de eerder genoemde acht miljoen euro.