Winnend AZ plaatst zich voor play-offs, maar vergeet monsterscore neer te zetten

Winnend AZ plaatst zich voor play-offs, maar vergeet monsterscore neer te zetten

17-08-2023 22:35 Laatste update: 18-08-2023 00:51
48

AZ is er donderdagavond net als FC Twente in geslaagd om zich te plaatsen voor de play-offs van de Conference League. De Alkmaarders wonnen ondanks legio kansen 'slechts' met 2-0 van FC Santa Coloma. Ruben van Bommel, die zijn Europese basisdebuut maakte, maakte opnieuw een goede indruk. 

Van Bommel had net als afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles (5-1 zege) een basisplaats. De jonge vleugelaanvaller maakte wederom een zeer sterke indruk. Na een aantal prima kansen voor de ploeg van trainer Pascal Jansen, vond hij na 41 minuten spelen het net. En hoe. De zoon van voormalig topvoetballer Mark van Bommel scoorde met een heerlijke boogbal. 

Het bleek echter niet het startschot voor een grote score. AZ was, net als vorige week in Andorra heer en meester, maar wist dat opnieuw niet in de score uit te drukken. De 2-0 kwam er, na behoorlijk wat kansen, nog wel. Invaller Mayckel Lahdo tikte na een aardige solo de tweede Alkmaarse treffer tegen de touwen. Daarbij liet hij de uitblinkende doelman Josep Antoni Gómes kansloos. 

Zijn treffer bleek het laatste wapenfeit. AZ kan zich zodoende opmaken voor een tweeluik met het Noorse SK Brann. Die wedstrijden worden volgende week en de week daarop afgewerkt.