'Ajax probeerde Van de Beek te halen: deal van de baan om twee redenen'

'Ajax probeerde Van de Beek te halen: deal van de baan om twee redenen'

18-08-2023 16:55 Laatste update: 17:09
181

Ajax heeft deze zomer een poging gewaagd om Donny van de Beek terug naar Amsterdam te halen. Dat vertelt Ajax-watcher Mike Verweij in Kick-Off de podcast van De Telegraaf. De transfer is nu van de baan om twee redenen: het financiële plaatje en de houding van Van de Beek zelf.

"Via Sven Mislintat heeft Ajax wel een poging gedaan om Van de Beek terug te halen uit Manchester", onthult Verweij over de poging die Ajax deed bij Man United. "In Duitsland zei Maurice Steijn dat hij heel graag Nederlanders wil, daarom hebben ze bij Van de Beek gepolst. Dat was financieel gewoon ontzettend moeilijk en volgens mij stond hij daar toen zelf ook nog niet voor open. Dus dat is nu definitief van de baan."

Wedden

Meer odds

Mislintat schakelde door naar andere opties en die pakken volgens Verweij tot nu toe goed uit. "Als je nu ziet hoe Jakov Médic het deed tegen Heracles, dat viel zeker niet tegen. Branco van den Boomen doet het natuurlijk heel erg goed. Benjamin Tahirovic doet het best aardig, alhoewel ik denk dat Silvano Vos misschien nog beter is. Over Tahirovic zijn zijn ploeggenoten in ieder geval heel erg enthousiast."

Van de Beek is zelf nog altijd in onderhandeling over een transfer naar Real Sociedad. Daar wordt ook Arsen Zakharyan binnengehaald, maar de Nederlander moet zijn concurrent op het middenveld worden.