Italiaanse pers ziet droomdebuut Reijnders: 'complete speler', bizarre statistiek

Italiaanse pers ziet droomdebuut Reijnders: 'complete speler', bizarre statistiek

22-08-2023 12:00 Laatste update: 12:43
92

Tijjani Reijnders had zich geen beter debuut kunnen wensen voor AC Milan. In het uitduel met Bologna (0-2) gaf de van AZ overgekomen miljoenenaankoop meteen een assist én zorgde hij voor een unieke statistiek. Italiaanse media zijn lovend.

Tien minuten had Reijnders nodig voor zijn eerste assist in de Serie A. "Wat ik dacht? Dit is een lekker begin zo", reageert hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Het gaf nog meer vertrouwen. Daar heb ik sowieso weinig over te klagen gehad. Teamgenoten en stafleden gaven me dat al. Maar doordat deze actie lukte, kon ik nog vrijer spelen."

Dat was te zien, want Reijnders was volgens Corriere della Sera 'overal'. 'Alsof de aankoop van ruim twintig miljoen euro al jaren in het roodzwarte shirt van Milan speelt', klinkt het. De oud-AZ'er zorgde bovendien voor een unieke statistiek: Reijnders is de eerste middenvelder van AC Milan die in de Serie A een passnauwkeurigheid neerzet van honderd procent (!). Statistiekenbureau Opta verzamelt de statistieken sinds 2004.

Het is 'lekker voetballen' bij Milan, vervolgt Reijnders tegenover het AD. "Het is heerlijk om je nieuwe club aan een voorsprong te helpen en vooral met winst aan de competitie te beginnen. Ik heb er in ieder geval echt van genoten."

'De grote verrassing bij Milan', schrijft Eurosport over Reijnders, die wordt beloond met een 7. 'Hij is de complete voetballer, uiterst flexibel: soms vleugelaanvaller, soms tweede spits. Een prima wedstrijd van hem.' Ook La Gazzetta dello Sport en Sky Italia delen een 7 uit. 'Reijnders is de box-to-box-middenvelder die Milan nodig had', aldus Tuttomercatoweb.