Volendam heeft beet en haalt Zuid-Afrikaans international: 'Allround middenvelder'

Volendam heeft beet en haalt Zuid-Afrikaans international: 'Allround middenvelder'

23-08-2023 12:29 Laatste update: 12:29
43

FC Volendam heeft Luke Le Roux gepresenteerd. De middenvelder komt over van het Zweedse Varbergs BoIS en tekende een contract voor drie jaar. Bij de Palingboeren heeft hij de optie om voor nog één seizoen bij te tekenen. 

Sinds 2020 speelt Le Roux in het shirt van Varbergs in de Allsvenskan, de hoogste competitie in Zweden. De club nam hem over van het Zuid-Afrikaanse SuperSport United. In Zweden groeide de 23-jarige middenvelder uit tot aanvoerder en international van Zuid-Afrika, waar hij inmiddels vijf interlands achter zijn naam heeft staan. 

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de komst van Le Roux. "Luke is het type speler dat wij al langere tijd zoeken om ons middenveld te complementeren", zegt hij op de clubsite. "Hij speelt primair vanuit de controle, maar kiest ook zijn momenten om zich met de aanval te bemoeien. Luke staat fysiek zijn mannetje, heeft veel dynamiek, is vaardig aan de bal en heeft een goed spelinzicht. De beste samenvatting is een allround en box-to-boxmiddenvelder."

"Luke heeft zich in Zweden stapsgewijs ontwikkeld tot een uitstekende speler, die inmiddels ook international van zijn land is", vervolgt Van Leeuwen. "Dat hij nu naar Volendam komt is echt een kwaliteitsinjectie voor ons team. Daarnaast zit er ook nog veel rek in Luke, dus we kijken uit naar een mooi nieuw ontwikkelingstraject."