Kanshebbers voor grootste Eredivisie-talent bekend

Kanshebbers voor grootste Eredivisie-talent bekend: Taylor en Simons genomineerd

24 augustus om 18:31

De kanshebbers voor de prijs van Johan Cruijff Talent van het Jaar zijn bekendgemaakt. Xavi Simons, Milos Kerkez, Million Mahoef, Shurandy Sambo en Kenneth Taylor maken kans op de prestigieuze prijs. 

Simons maakte afgelopen seizoen grote indruk bij PSV. Inmiddels is hij speler van RB Leipzig. Voormalig AZ-linksback Kerkez dwong een transfer af naar Bournemouth, Manhoef gooide ogen met zijn snelheid, Sambo werd door PSV teruggehaald bij Sparta Rotterdam en Taylor werd basisspeler bij Ajax én reisde net als Simons mee naar Qatar voor het WK. 

Simons, die in 34 competitieduels voor PSV negentien keer scoorde, werd onlangs ook al genomineerd voor 'beste Eredivisie-speler' van het afgelopen seizoen. De andere kanshebbers zijn: Vaclav Cerny, Santiago Giménez, David Hancko en Orkün Köckü. 

De uitreiking van het Johan Cruijff Talent van het Jaar vindt op maandag 4 september plaats in het bijzijn van spelers, coaches en andere belangrijke figuren uit de Eredivisie. De presentatie is in handen van ESPN-presentatoren Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias.