Kranten zien FC Twente onderuitgaan na 'deceptie' en AZ 'worstelen' tegen Brann

25-08-2023 09:28 Laatste update: 10:46
55

Alleen een voetbalwonder kan FC Twente nog redden volgende week in de return tegen Fenerbahçe, constateren de Nederlandse kranten. Ook AZ, dat nog een pittig bezoekje aan Noorwegen te wachten staat, maakte bij vlagen een niet al te sterke indruk.

'De avond begon voor FC Twente zo mooi bij Fenerbahçe, maar eindigde in een deceptie', aldus het Algemeen Dagblad, dat spreekt van 'een kansloze uitgangspostie voor de return van volgende week in Enschede.' De Tukkers begonnen nog goed en kwamen zelfs ook op voorsprong. 'Het was genieten van de rust van Mees Hilgers, de duelkracht van Michal Sadilek en het onbevangen spel van Manfred Ugalde.'

Na de rode kaart van Youri Regeer stortte de boel in, zag ook De Telegraaf. 'Uitgerekend de nieuwkomer die tot nu toe het best meedraaide, de van Ajax overgenomen Regeer, kende zo’n ongelukkige avond in Istanbul, waardoor de kans groot is dat het Europese avontuur van FC Twente opnieuw in de play-offs gaat stranden.'

Waar Twente een lastige opgave wacht, geldt dat ook voor AZ. De Alkmaarders zijn allesbehalve kansloos voor de return tegen SK Brann, maar hadden donderdag in eigen huis behoorlijk veel moeite met de Noren. 'AZ worstelt en moet karakter tonen in Noorwegen', kopt De Telegraaf.

De ploeg van trainer Pascal Jansen sleepte ternauwernood een gelijkspel uit het vuur. Volgende week donderdag valt in Noorwegen de beslissing. 'De matig spelende Alkmaarders kwamen in eigen huis eerst op achterstand. Niklas Castro zorgde namens de bezoekers in de 59ste minuut voor 0-1. AZ kwam 12 minuten later weer langszij via verdediger Pantelis Hatzidiakos. De thuisploeg zette in het laatste kwartier nog wel aan, maar scoorde niet meer', schetst het AD.