'FC Utrecht gaat transferrecord verpulveren: Douvikas hard op weg naar La Liga'

'FC Utrecht gaat transferrecord verpulveren: Douvikas hard op weg naar La Liga'

25-08-2023 17:24 Laatste update: 17:45
152

FC Utrecht gaat snel afscheid nemen van Tasos Douvikas, meldt De Telegraaf. De ochtendkrant weet dat Utrecht maar liefst twaalf miljoen euro kan gaan verdienen aan de gedeeld Eredivisie-topscorer van vorig seizoen, die hard op weg is naar Celta de Vigo. Dat zou een transferrecord betekenen voor de Domstedelingen.

Het is bekend dat Douvikas er goed op staat bij veel clubs, maar hij is op dit moment nog gewoon speler van Utrecht. Daar kan echter snel verandering in gaan komen. Douvikas gaat namelijk spoedig naar Celta de Vigo verkassen, is de verwachting. De Griek wordt dit weekend al in Spanje verwacht voor de afronding van zijn transfer, waardoor hij zijn laatste wedstrijd voor Utrecht waarschijnlijk al gespeeld heeft.

Douvikas heeft al afscheid genomen van zijn teamgenoten en zal niet van de partij zijn tegen PEC Zwolle komend weekend. In de eerste instantie gaat Utrecht de exit van Douvikas intern opvangen. Met Mats Seuntjens, Isac Lidberg, Anthony Descotte en Ole Romeny heeft trainer Michael Silberbauer vier spelers tot zijn beschikking die ook als nummer negen uit de voeten kunnen.

Utrecht gaat dus twaalf miljoen euro verdienen aan Douvikas, wat via bonussen nog flink kan oplopen. Daarmee stoot de aanvalsleider Quinten Timber van de troon als duurste uitgaande transfer in de Domstad. Vorig seizoen kreeg Utrecht nog bijna 7,5 miljoen euro voor Quinten Timber, wat toen een recordtransfer was.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: