El Ahmadi: 'Twaalf miljoen euro, dat zou ook prima speler voor Ajax zijn geweest'

El Ahmadi: 'Twaalf miljoen euro, dat zou ook prima speler voor Ajax zijn geweest'

27-08-2023 11:40 Laatste update: 11:41
90

Anastasios Douvikas is hard op weg naar Celta de Vigo, maar Karim El Ahmadi had het logisch gevonden als Ajax aan de haal was gegaan met de spits van FC Utrecht. De oud-middenvelder denkt dat Douvikas 'een prima speler' zou zijn voor de Amsterdammers.

De transfer van Douvikas naar Celta, waar twaalf miljoen euro mee gemoeid is, bevindt zich momenteel in de afrondende fase. "FC Utrecht gaat hem heel erg missen", zegt El Ahmadi bij ESPN. "Vorig seizoen heeft hij natuurlijk een heel goed jaar gehad, met veel goals. Volgens mij heeft hij niet eens alles gespeeld aan het begin van vorig seizoen. Dit is wel een topscorer die FC Utrecht gaat missen."

"Ik had misschien wel verwacht dat Ajax hem zou oppikken", gaat El Ahmadi verder. "Als je het bedrag ziet: twaalf miljoen, dat zou misschien ook een prima speler zijn voor Ajax. Ik denk wel dat dit een speler is die Ajax verder zou hebben geholpen met zijn goals. Hij zal daar nog meer kansen, terwijl hij heel goed is in het afmaken."

Ajax was deze zomer wel nog op zoek naar een nieuwe spits, maar directeur Sven Mislintat koos voor Chuba Akpom van Middlesbrough. De Amsterdammers betaalden een vaste transfersom van twaalf miljoen euro voor de topscorer van de Championship.