'Ocampos kan een jaar na mislukte Ajax-move voor Premier League kiezen'

'Ocampos kan een jaar na mislukte Ajax-move voor Premier League kiezen'

29-08-2023 11:58 Laatste update: 12:03
13

Een jaar na zijn mislukte move naar Ajax staat Lucas Ocampos weer voor een vertrek bij Sevilla. Fulham, dat zich dinsdag heeft versterkt met Timothy Castagne, hoopt de 29-jarige Argentijn naar de Premier League te halen.

Ocampos kwam in augustus 2022 naar Ajax. Dat liep uit op een historische teleurstelling, waarna hij in januari werd teruggestuurd en met Sevilla de Europa League won. Nu lonkt er weer een vertrek uit Spanje: volgens The Telegraph heeft Fulham al een akkoord bereikt met Sevilla.

Ocampos moet zelf de knoop nog doorhakken. Fulham presteerde afgelopen seizoen goed in de Premier League, maar deed in de zomer een jasje uit en lijkt een zwaar jaar tegemoet te gaan. Ocampos' huidige club Sevilla speelt Champions League-voetbal.

Castagne
Wie al wél zijn handtekening heeft gezet bij Fulham, is Timothy Castagne. De Belgische rechtsback komt over van het gedegradeerde Leicester City. Op Craven Cottage ondertekent de nieuwe concurrent van Kenny Tete een vierjarig contract, met optie voor nog een seizoen. Met de overgang is ongeveer 17,5 miljoen euro gemoeid.

De komst van Castagne betekent hoogstwaarschijnlijk ook dat Joshua Brenet (FC Twente) en Yukinari Sugawara (AZ) niet de overstap naar Fulham maken.