'Ajax wil nog geen rechtsbuiten, maar maakt eerst werk van Noorse middenvelder'

'Ajax wil nog geen rechtsbuiten, maar maakt eerst werk van Noorse middenvelder'

30-08-2023 08:13 Laatste update: 09:07
280

Ajax gaat werk maken van de komst van de 21-jarige Sivert Mannsverk. Volgens De Telegraaf moet de verdedigende middenvelder de volgende aanwinst worden van de Amsterdammers, na de komst van Georges Mikautadze. Opvallend is dat de Noor van Molde FK ook lange tijd bij Feyenoord op het verlanglijstje stond. Mannsverk moet rond de acht miljoen euro kosten.

Mannsverk speelt op dit moment voor het Noorse Molde FK, de ploeg die dinsdagavond door Galatasaray werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Vorig jaar zomer werd de Noor al voorzichtig genoemd bij Feyenoord, maar afgelopen winter leek de interesse vanuit Rotterdam vrij serieus. Mannsverk 'stond te popelen' om naar Feyenoord te komen, maar een overstap kwam uiteindelijk niet van de grond.

Het halen van een verdedigende middenvelder staat haaks op de eerdere berichtgeving over de transferplannen van Ajax. Het leek erop dat de Amsterdammers eerst wilden investeren in een rechtsbuiten met diepgang, maar Sven Mislintat kijkt toch eerder naar een extra middenvelder. Mannsverk heeft nog een contract tot 2025 bij zijn club Molde en een overstap lijkt een race tegen de klok te worden.

Mocht Mannsverk daadwerkelijk komen, dan zou dat slecht nieuws betekenen voor de achttienjarige Silvano Vos. De verdedigende middenvelder uit de eigen opleiding tekende eind juli een nieuw contract bij Ajax tot de zomer van 2028. Onder trainer Maurice Steijn komt hij tot nu toe nog weinig voor in de plannen. Atlético Madrid zou nog altijd interesse hebben in Vos. De middenvelder deelde eerder een bericht op Instagram van teamgenoot Gabriël Misehouy, waarin hij aangaf dat 'zijn geduld opraakt.'

De 21-jarige Mannsverk speelde in twee jaar 86 officiële wedstrijden voor het Noorse Molde. Hij scoorde acht keer voor zijn ploeg, maar maakte ook een hoop overtredingen. In zijn 86 wedstrijden kreeg hij maar liefst 21 keer een gele kaart.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!

(edited)