Twee strafschoppen voorkomen heldenrol Ekkelenkamp in Belgische topper

03-09-2023 18:06
22

Royal Antwerp FC heeft zondag de zege uit handen gegeven in de Belgische topper tegen Union Sint-Gillis. Jurgen Ekkelenkamp leek de matchwinner te worden voor de ploeg van coach Mark van Bommel, maar twee strafschoppen gooiden roet in het eten: 2-2.

The Great Old kende een beroerde start. Binnen een paar minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een penalty van Dennis Eckert. Antwerp had het moeilijk, al kreeg het wel steeds meer balbezit. Sam Vines tekende na 22 minuten voor de gelijkmaker. De Amerikaanse linksback schoot heerlijk raak na een fraaie aanval.

Diezelfde Vines viel daarbij wel geblesseerd uit, waarna hij vanaf de zijkant zag dat Union gevaarlijker was. Toch trof Antwerp opnieuw doel. Nadat Eckert nog de paal had geraakt, werkte Ekkelenkamp aan de andere kant binnen na een hoekschop. In de tweede helft werd Antwerp steeds verder teruggedrongen, maar keeper Jean Butez leek zijn doel verder schoon te houden. Tot het in de slotfase alsnog misging. Gustaf Nilsson benutte de tweede penalty: 2-2.

Antwerp blijft zodoende steken op acht punten uit vijf wedstrijden. De achterstand op Gent bedraagt al vijf punten. Union heeft drie punten minder dan de koploper.