Willem II heeft ook in restant gestaakte derby geen kans en verliest ruim van NAC

Willem II heeft ook in restant gestaakte derby geen kans en verliest ruim van NAC

05-09-2023 11:47 Laatste update: 12:36
44

NAC Breda heeft de Brabantse derby tegen Willem II na de eerdere staking alsnog met 1-4 gewonnen. Zondagmiddag werd de derby tussen Willem II en NAC definitief stilgelegd, nadat de wedstrijd in de eerste helft bij een 0-2 stand al eens werd stilgelegd. Toen NAC de 0-3 maakte, achtte de scheidsrechter het wegens de sfeer in het stadion nodig om het duel te staken.

De club uit Breda ging met een comfortabele 0-3 voorsprong het restant van de wedstrijd in, na goals van Patriot Sejdiu, Sigurd Haugen en Jan van den Bergh. Toen er zondag een fakkel op het veld werd gegooid, werd het duel definitief gestaakt. Dinsdagochtend werd de wedstrijd hervat, zonder camera's van ESPN om het duel uit te zenden en zonder publiek.

Nadat NAC’er Sejdiu een kans op de 0-4 miste, kwam Willem II via Thijs Oosting terug in de wedstrijd: 1-3. NAC rechtte daarna de rug en trok het spel naar zich toe. Na een voorzet van Clint Leemans raakte Van den Bergh de lat en hierna was Sejdiu dichtbij een doelpunt. Niet veel later tekende diezelfde Sejdiu alsnog voor de 1-4. NAC-debutant Mostapha Rashed was vervolgens nog dichtbij de 1-5, maar Willem II-doelman Joshua Smits wist zijn inzet te keren.