Debast baalt niet van afgeketste PSV-transfer: 'Was misschien juiste moment'

Debast baalt niet van afgeketste PSV-transfer: 'Was misschien juiste moment'

06-09-2023 14:33
128

Zeno Debast was een belangrijke kandidaat, maar de Belg werd uiteindelijk niet de nieuwe centrumverdediger van PSV. Anderlecht vroeg te veel voor de talentvolle stopper, waardoor PSV overschakelde naar andere alternatieven. Debast zit er echter niet mee dat hij in België blijft.

Debast kreeg op zijn persconferentie bij de Rode Duivels een aantal vragen over zijn lange flirt met PSV. Er was wel degelijk diepgaand contact tussen de verdediger en de Eindhovenaren. "Misschien was dit het juiste moment voor een transfer, maar ik wil vooral de juiste stap zetten. En voor een deal moet je met drie partijen akkoord gaan", beseft de Anderlecht-verdediger volgens Het Laatste Nieuws.

In de eerste dagen na de geklapte transfer zal de verdediger ongetwijfeld wat gebaald hebben, maar inmiddels is de knop weer om. "Bij Anderlecht blijven is geen stap achteruit. Ik kan nog altijd veel leren aan de zijde van Jan Vertonghen", verwijst Debast naar zijn vaste kompaan in het centrum van de Belgische club.

Debast zou het ook nog niet met de clubleiding van Anderlecht hebben gehad over zijn verdere toekomst. PSV koost uiteindelijk voor Armel Bella-Kotchap, maar de Duitser wordt voor één jaar gehuurd zonder optie tot koop. De kans bestaat dus dat PSV de volgende transferzomer terug komt voor Debast.