Stewart liep PSV-target mis: 'Het is niet zo dat ik niet naar Eindhoven wilde'

Stewart liep PSV-target mis: 'Het is niet zo dat ik niet naar Eindhoven wilde'

07-09-2023 14:41 Laatste update: 14:54
93

Charles de Ketelaere wilde naar eigen zeggen wel een transfer naar PSV maken, alleen koos hij tóch liever voor Atalanta Bergamo. Dat vertelt de Belg in gesprek met La Gazzetta dello Sport. De Eindhovenaren hadden de afgelopen transferperiode serieuze interesse in de linkspoot, maar haalden uiteindelijk Malik Tillman en Hirving Lozano. 

"Ik wilde mezelf bewijzen bij een nieuwe club", aldus De Ketelaere. "Het is niet zo dat ik niet naar PSV wilde of naar andere clubs, maar ik wilde heel graag naar Atalanta. De hele zomer lang werd er onderhandeld. Ik vroeg mezelf af of ik voor mijn kans moest gaan, of dat ik mezelf moest bewijzen bij een ander team. Die tweede optie gaf me een beter gevoel, al helemaal toen Atalanta zich meldde. Ik speel hier dichter bij het doel, dus kan ik de beste versie van mezelf laten zien."

Bij AC Milan kwam De Ketelaere veertig duels in actie, waarin hij niet scoorde en slechts één assist gaf. "Het ligt ook aan mij dat het niet lukte bij Milan. Ik had niet verwacht zo'n seizoen te draaien, maar ik heb geen spijt van mij transfer. Ik haalde mijn niveau niet en mijn rol als wisselspeler hielp me ook niet verder."

In Milaan kreeg hij veel kritiek, maar daar trok De Ketelaere zich zo min mogelijk van aan. "Ik lees niet altijd de kranten en ik probeer me ervoor af te sluiten, maar je vangt toch op wat er over je gezegd wordt. Dat liet me niet koud en dat ik niet scoorde was ook een probleem. Mensen willen doelpunten en assists zien, ze kijken niet naar andere prestaties."