Te Kloese onthult beoogde Kökcü-opvolger: 'Een jongen die ik al lang ken'

Te Kloese onthult beoogde Kökcü-opvolger: 'Een jongen die ik al lang ken'

17-09-2023 12:40
37

Feyenoord had Luis Chavez afgelopen winter al op de korrel als opvolger van Orkun Kökcü. De Rotterdammers zagen uiteindelijk af van de komst van de Mexicaanse international, vertelt algemeen directeur Dennis te Kloese.

Feyenoord wist al lange tijd dat Kökcü een transfer zou maken. In de zoektocht naar een opvolger dacht Te Kloese aan Chavez. "Het is een jongen die ik al lang ken. Ik denk dat hij met zijn drive en spelbepalende kwaliteiten een goede opvolger voor Orkun had kunnen worden", laat de directeur weten bij Goedemorgen Eredivisie.

Toch zag Feyenoord af van een transfer van de 27-jarige middenvelder. "Uiteindelijk kwamen er andere inzichten en hebben we andere spelers kunnen halen. Het was ook geen makkelijk verhaal en het is niet doorgegaan. Hij is naar Dinamo Moskou gegaan." De Russen betaalden 6,5 miljoen euro aan Pachuca.

De landskampioen wist Luka Ivanusec wel binnen te halen. Zijn komst was er één van de lange adem, omdat Dinamo Zagreb hem pas na de Champions League-voorrondes wilde vrijgeven. De Kroatische linksbuiten kost een kleine acht miljoen euro. "Ja, iets minder. Hij moet daarnaast nog een aantal keer zijn veters strikken en een paar doelpunten maken, dan kan het nog iets vriendelijker voor Dinamo. Maar het is voor ons gewoon een goede deal."