Vink vernietigend over Ajax-dissonant: 'Begrijpt totaal niet waar hij moet lopen'

Vink vernietigend over Ajax-dissonant: 'Begrijpt totaal niet waar hij moet lopen'

22-09-2023 07:50
31

Bij ESPN wordt na de wedstrijd Ajax-Olympique Marseille teruggeblikt op het treffen door analisten Marciano Vink en Kees Kwakman. Vink zag aan de kant van Ajax een dissonant op het middenveld, die de Amsterdammers in zijn ogen verdedigend kwetsbaar maakt.

"Hij was dramatisch", aldus Vink over Benjamin Tahirović, die deze zomer voor miljoenen overkwam van AS Roma. "Hij begrijpt totaal niet waar hij moet lopen, hij loopt als een blinde kip voor de verdediging. Al het gevaar van Olympique Marseille ontstaat voor de verdediging van Ajax", aldus de oud-voetballer. In de rust greep trainer Maurice Steijn in en haalde hij de Bosniër naar de kant. Hij werd vervangen door Silvano Vos, die afkomstig is uit de eigen opleiding. Vos kreeg een rode kaart, maar kon de analisten beter bekoren dan Tahirović.

"Het is niet te geloven", stelt Kwakman over het optreden van Tahirović, waarna hij het gehele team betrekt in zijn betoog. "Er wordt zoveel balverlies geleden, daar is niet tegenop te spelen. Dan weer de rechtsback, dan weer Berghuis, dan weer Tahirović, dan weer Hato. Daardoor wordt het een heen-en-weer-wedstrijd. Het is zo onzeker, er zit geen enkel idee achter, ook niet in de opbouw. Het is zelfs een wonder dat het 2-2 staat bij rust."