Ajax-huurling bankzitter bij Eredivisie-verrassing: 'Het werd me even te veel'

Ajax-huurling bankzitter bij Eredivisie-verrassing: 'Het werd me even te veel'

11-10-2023 14:28
80

Kian Fitz-Jim verruilde Ajax op huurbasis voor Excelsior in de zoektocht naar speeltijd in de Eredivisie. Voorlopig is de twintigjarige spelmaker echter invaller bij de Kralingers en dat is niet altijd even makkelijk.

"Ik ben met een bepaald verwachtingspatroon gekomen, maar heb het nog niet waar kunnen maken. Deels omdat ik weinig speel, deels omdat ik na mijn enkelblessure van vorig jaar nog niet helemaal fit ben", zegt Fitz-Jim in gesprek met Voetbal International. "Ik speel op pijnstillers. Ik moet geduldig zijn, maar dat is soms best moeilijk voor een jonge speler als ik."

Zo namen de emoties even de overhand na de knappe zege op stadgenoot Sparta. Hij beende na afloop naar zijn auto. "Ik was teleurgesteld dat ik niet speelde, maar uiteraard blij voor de ploeg. Het was niet goed, maar het werd me even te veel." Coach Marinus Dijkhuizen spreekt zijn vertrouwen uit in de Ajax-huurling. "Ik vergelijk het een beetje met Kenzo Goudmijn. Die had ook even tijd nodig en werd uiteindelijk een zeer gewaardeerde kracht."

Fitz-Jim deed tegen Vitesse bijna een uur mee, nadat hij al vroeg inviel. Door het punt tegen de Arnhemmers staat Excelsior knap vijfde en liep het weer een punt uit op zijn broodheer Ajax, dat de zestiende positie bezet. "Ik zit nog met een paar jongens in een app-groep, ik zal het ze laten weten', lacht de spelmaker. Serieus: "Het doet me wel wat, ik leef met ze mee. Het gaat met Ajax ongetwijfeld goed komen, daar ben ik van overtuigd."