Ajax-icoon wikt en weegt: 'Ik beslis in maart of april over mijn toekomst'

Ajax-icoon wikt en weegt: 'Ik beslis in maart of april over mijn toekomst'

16-10-2023 11:50
35

Jan Vertonghen weet niet voor hoe lang hij nog doorgaat als voetballer. De 36-jarige verdediger wil zich eerst richten op de EK met België. Begin volgend jaar wil de RSC Anderlecht-speler de knoop doorhakken.

De leeftijd van Vertonghen wordt vaak als argument gebruikt waarom België moet doorschakelen. "Leeftijd was een makkelijk excuus voor mijn mindere periode, maar ik ben blij dat dat nu geen issue meer is", zegt hij op de persconferentie in aanloop naar het duel met Zweden. "Ik weet ook wel dat als er weer een volgende minder moment komt, het excuus leeftijd weer aangegrepen zal worden. Daar moet ik mee omgaan."

"In maart of april zal ik beslissen over mijn toekomst, dat is nu nog niet aan de orde", aldus Vertonghen. "Ik probeer zo fit mogelijk te blijven. Maar op dit moment gaat alles goed bij de nationale ploeg en bij Anderlecht en voel ik de passie voor het spelletje nog altijd."

Als routinier geldt Vertonghen ook als mentor voor de volgende generatie. "Ik zat naast Mandela Keita op het vliegtuig van Oostenrijk naar België en hij was een documentaire aan het kijken over voetbal. Plots zette hij die af en begonnen we een heel fijn gesprek over voetbal. Het ging over de Belgische competitie, mijn ervaringen in de Premier League... Heel leuk."