Apart gevoel tijdens Ajax-duel: 'Als je Maduro dan met Bergwijn hoort praten...'

Apart gevoel tijdens Ajax-duel: 'Als je Maduro dan met Bergwijn hoort praten...'

2 november om 12:48

Joël Veltman vond het apart om in de Europa League met Brighton tegen Ajax aan te treden. De 31-jarige verdediger doorliep zijn gehele jeugdopleiding in Amsterdam en speelde acht seizoenen in het eerste elftal.

Op 26 oktober stonden Brighton en Ajax in Engeland tegenover elkaar. "Ik vond het heel gek. Ik weet niet wat ik had de dagen ervoor. Ik had een beetje een raar gevoel in mijn onderbuik", zegt Veltman in de podcast Football is Life. "Zenuwen, maar ook weer niet. Ik kon het echt niet plaatsen. Als dat fluitje eenmaal gaat, dan gaat dat ook wel weer weg. Het is dan wel gek als je Maduro tegen Berghuis en Bergwijn hoort praten. Dan kan je natuurlijk wel een beetje meeluisteren, best handig. Maar het was al met al gek, echt gek."

Veltman probeert te duiden waar de zenuwen vandaan kwamen. "Ik heb daar zo lang gevoetbald. Om tegen je oude club te spelen, dat is iets speciaals. Bij de goals heb ik expres niet uitbundig gejuicht. Je denkt er eigenlijk bij alles wat je doet toch wel een beetje over na. Normaal wil ik wel graag iemand een kegel geven, maar dat wilde ik nu ook niet. Je doet je ding, maar ook weer niet helemaal."

Daley Blind kan zich vinden in de woorden van Veltman. "Toen ik met Manchester United tegen Ajax speelde in de Europa League-finale, had ik wel het gevoel dat ik die wedstrijd liever mét dan tégen Ajax speelde", zegt hij. "Toen dacht ik: hoe vet zou het zijn als ik met Ajax ooit zo'n wedstrijd zou kunnen spelen? En ik besefte ook dat ik deze wedstrijd absoluut niet mocht verliezen. Als ik dan naar huis en al mijn vrienden zou gaan, zouden ze mij daar voor altijd aan herinneren. Dus ik was die wedstrijd meer gefocust dan ik ooit was."