Engels gerucht: 'Dallinga wekt interesse drie Premier League-clubs'

Engels gerucht: 'Dallinga wekt interesse drie Premier League-clubs'

16-11-2023 19:45
6

Thijs Dallinga heeft de interesse gewekt van drie clubs uit de Premier League. Bournemouth, Crystal Palace en Brentford houden de voor het Nederlands elftal opgeroepen spits in de gaten, beweert TEAMtalk althans.

Dallinga maakt indruk bij Toulouse sinds de Franse club hem ruim een jaar geleden overnam van Excelsior. Dit seizoen staat de teller op zeven goals en twee assists in zestien officiële duels. Dallinga wist onder meer te scoren in beide Europa League-duels met Liverpool.

Meerdere clubs houden hem inmiddels in de gaten richting de winterse transferperiode. Ook Bournemouth, Crystal Palace en Brentford sturen scouts naar Toulouse, schrijft TEAMtalk. Brentford, dat elfde staat in de Premier League, ziet in hem de mogelijke opvolger van Engels international Ivan Toney, die wordt gelinkt aan Arsenal, Tottenham en Chelsea. Bij het twee plaatsen lager geklasseerde Crystal Palace staat Odsonne Édouard, de clubtopscorer met zes goals, nu in de spits. 

Bournemouth, dat met Justin Kluivert al een Nederlander in de gelederen heeft, staat zeventiende, maar won voor de interlandperiode wel van Newcastle United. Dominic Solanke was de grote man met een dubbelslag.

Dallinga kan zich deze week verder in de kijker spelen bij Oranje. Hij is als vervanger van Brian Brobbey opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar.