Vink ziet 'complete voetballer' bij Jong Oranje: 'Een smile als ik over hem praat'

Vink ziet 'complete voetballer' bij Jong Oranje: 'Een smile als ik over hem praat'

16-11-2023 22:35 Laatste update: 22:57
10

Marciano Vink was voor aanvang van het laatste duel van Jong Oranje bijzonder complimenteus over Dirk Proper. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-0 tegen Jong Gibraltar, maar in de vooranalyse pikte de analist de NEC’er eruit als een 'complete voetballer.'

"Krijg al een smile als ik over hem praat", vertelt een glimlachende Vink bij ESPN. "Hij maakt het spelletje zó simpel en hij laat het voor anderen ook erg simpel lijken. Hij is heel goed in de bal één keer raken en dat hele snelle denken. Bij NEC is hij de eerste die Rogier Meijer op het wedstrijdformulier zet." Proper begon als aanvoerder aan het duel met Jong Oranje. De 21-jarige middenvelder speelde dit seizoen al in elf duels mee voor NEC.

Vink was nog lang niet klaar met zijn lofzang over Proper. "Hij heeft altijd het overzicht en is goed in lange en korte passes. Het is een prettige speler om naar te kijken en hij is er ook niet vies van om ergens flink zijn poot tussen te zetten. Het is gewoon een complete voetballer die ook nog eens dichtbij de zestien kan spelen. In de Eredivisie pikt hij ook zijn doelpuntjes nog mee."

In de rust van Jong Oranje - Jong Gibraltar was Vink echter al wat negatiever over Proper. Volgens de analist was hij net als de rest van het elftal niet zichzelf donderdag. "Ik was voor de wedstrijd nog zo positief over hem, maar hij is net als de rest van de spelers erg matig vandaag."