'Italiaanse topclub komt uit bij Savio in zoektocht naar gevaarlijke buitenspeler'

'Italiaanse topclub komt uit bij Savio in zoektocht naar gevaarlijke buitenspeler'

18 november - 12:09 Laatste update: 12:31
8

SS Lazio heeft zijn ogen laten vallen op Girona-uitblinker Savio, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Nadat FC Barcelona al in verband werd gebracht met de Braziliaanse vleugelspeler, zit nu ook de Italiaanse topclub op het vinkentouw. De oud-PSV-er verkeert namelijk in uitstekende vorm bij de koploper van Spanje.

Bij Lazio ontbreekt het dit seizoen aan scorend vermogen, daardoor is de club onder andere op zoek naar nieuwe buitenspelers. In die zoektocht is Lazio uitgekomen bij de negentienjarige Braziliaan. De ploeg uit Rome zou behoefte hebben aan snelle buitenspelers die hun tegenstanders één-op-één kunnen aanvallen, schrijft de roze sportkrant. Lazio-manager Maurizio Sarri gaf eerder al aan dat er zulke spelers ontbraken in zijn selectie.

Savio wordt dit seizoen door Girona gehuurd van Troyes. Beide clubs maken deel uit van de zogeheten City Football Group. Het Braziliaanse talent, die eerder bij PSV niet uit de verf kwam, is dit seizoen goed op dreef in Spanje. Hij scoorde al vijf keer en gaf daarbij evenveel assists in slechts veertien wedstrijden. Girona is mede dankzij de goede prestaties van Savio momenteel de verrassende koploper in de Primera División.

Het zal niet makkelijk worden voor Lazio om de vlugge buitenspeler in te lijven. Naar verluidt zijn ook andere topclubs in de race. Barcelona werd tot dusver het meest nadrukkelijk aan hem gelinkt.