Park duikt met Zuid-Koreaanse talenten op bij PSV: 'Dromen van spelen in Europa'

Park duikt met Zuid-Koreaanse talenten op bij PSV: 'Dromen van spelen in Europa'

19 november - 19:39
17

Ji-Sung Park was voor even terug in Eindhoven. De oud-speler van PSV vergezelde een aantal jonge, Zuid-Koreaanse talenten van Jeonbuk Hyundai Motors die een aantal weken bij PSV trainden. 

Zes talenten van het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai Motors trainden vijf weken lang mee met verschillende jeugdteams van PSV. De twee clubs sloten in april een samenwerkingsverband gericht op het 'overdragen van kennis op het gebied van jeugdopleidingen'. Park, die meer dan honderd wedstrijden voor PSV speelde, is tegenwoordig directielid bij de Zuid-Koreaanse club en reisde met de jonge spelers af naar Eindhoven. 

"Ze hebben hier een andere trainer, spelen met andere teamgenoten en komen in een andere leefomgeving terecht. Het is mooi om te zien hoe ze daar mee om gaan en ik hoop dat ze er veel baat bij hebben", laat Park optekenen op de clubwebsite van PSV. Park hoopt dat de talenten in de toekomst wat moois kunnen bereiken in Eindhoven. "Net zoals Lee Young-Pyo en ik dat hebben gedaan. Het is hun droom om op een dag in Europa te spelen, wellicht kan dat bij PSV werkelijkheid worden."

Eerder in het jaar reisde PSV al af naar Zuid-Korea om trainingen te geven en met de trainers van Jeonbuk te spreken. Over de samenwerking is de club uit Eindhoven dan ook zeer tevreden, stelt hoofd jeugdopleidingen Ernest Faber. "We zijn buitengewoon positief. Door deze samenwerking en het contact met de jonge spelers hopen we dat ze in de toekomst voor PSV kiezen. Het is voor hun ontwikkeling enorm belangrijk en ze waren zelf net zo enthousiast als wij."