Steun voor 'heel goede' Ten Hag: 'Kwaliteit om zijn oren te sluiten'

Steun voor 'heel goede' Ten Hag: 'Kwaliteit om zijn oren te sluiten'

23-11-2023 11:37
5

Aron Winter, voormalig rechterhand van Erik ten Hag bij Ajax, stelt dat Ten Hag niet van kritiek houdt. De Manchester United-manager krijgt de laatste tijd in toenemende mate kritiek, vooral door de tegenvallende resultaten.

Winter kan zich de komst van Ten Hag bij Ajax nog goed herinneren. "Toen Erik bij Ajax kwam, vond hij het eerste halfjaar erg lastig", vertelt Winter aan The Sun. "De fans waren niet blij met hem, maar we hadden een heel sterk bestuur dat hem enorm hielp en steunde." Winter denkt dat Ten Hag diezelfde steun nodig heeft in Engeland. "Ik werkte al bij Ajax en hij vroeg mij om zijn technische staf te komen versterken."

"Ik was vroeger als speler bij de club en het is heel goed om het DNA van de club in je staf te hebben. Bij United zou Erik die stemmen ook om zich heen moeten hebben. Hij heeft Steve McClaren als assistent en Sir Alex Ferguson die toekijkt, maar misschien is dat niet genoeg." Winter werkte van januari 2018 tot mei 2019 samen met Ten Hag bij Ajax. "Als hij kritiek krijgt, vindt hij dat niet leuk, maar hij weet wat hij doet", legt Winter uit. "Als je naar alles luistert, word je gek. Hij heeft de kwaliteit om zijn oren te sluiten en te werken."

Ten Hag kampt momenteel met een enorme blessuregolf bij United, waardoor het lastig is om een vast elftal te creëren. "Hij is een heel goede coach, maar ook heel streng en gestructureerd. Hij denkt er altijd aan hoe hij kan winnen, hoe hij een tegenstander pijn kan doen. Dat heeft hij vorig jaar laten zien. Hij heeft een prijs gewonnen. Zijn problemen zijn nu de blessures en mede daardoor kent hij een matige start van het seizoen."