'Ik wil dat Utrecht mij koopt, misschien dat ik in toekomst top-drie kan spelen'

'Ik wil dat Utrecht mij koopt, misschien dat ik in toekomst top-drie kan spelen'

23-11-2023 13:55
29

Ryan Flamingo is in zijn eerste maanden bij FC Utrecht uitgegroeid tot een publiekslieveling. Hoewel de Domstedelingen ondermaats presteren, blijft de twintigjarige verdediger aardig op de been. Hij wil het liefst in De Galgenwaard blijven, zegt hij tegen Voetbal International.

Het Italiaanse Sassuolo nam Flamingo in 2021 over van Almere City en verhuurde de verdediger vervolgens aan Vitesse. Hij kwam tot 33 optredens voor de Arnhemmers en een langer verblijf leek logisch. "Mijn eerste gedachte was om nog een jaar naar Vitesse te gaan. Maar er waren veel onzekerheden rondom de overname en de nieuwe eigenaar. Op dat moment werd FC Utrecht concreet. Dat verhaal sprak me enorm aan. Grote club, ambitieus. Een goede vervolgstap."

De Domstedelingen wisten ook een optie tot koop te bedingen bij Sassuolo. Flamingo is duidelijk over zijn toekomst. "Ik wil dat FC Utrecht me koopt! Dan heb ik mezelf laten zien", zegt hij zelfverzekerd. "Als Utrecht me koopt is het voorlopig klaar in Italië. Daar zou ik op dit moment wel vrede bij hebben. Ik kan nog genoeg leren in de Eredivisie en bij Jong Oranje." Ondanks zijn jonge leeftijd speelde Flamingo al bijna vijftig Eredivisie-wedstrijden.

In de toekomst zou Flamingo wel graag een nieuwe stap naar het buitenland maken. "De focus ligt nu op FC Utrecht. Ik moet een goed seizoen neerzetten. Misschien dat ik dan in de toekomst eens bij een club uit de top-drie kan spelen. Of het buitenland. Het liefst zou ik ooit nog eens in de Premier League spelen of de Serie A. Als jongetje wilde ik niks liever dan Paul Pogba zijn. In de voetsporen van hem treden zou het hoogst haalbare zijn", besluit hij.