Kraay voorziet winters vertrek van herstelde Ajax-speler: 'Die gaat weg toch?'

Kraay voorziet winters vertrek van herstelde Ajax-speler: 'Die gaat weg toch?'

26-11-2023 13:10 Laatste update: 19:55
28

Hans Kraay jr. denkt dat Ajax en Géronimo Rulli binnen afzienbare tijd afscheid van elkaar gaan nemen. De Argentijnse doelman is na lang blessureleed weer fit, maar moet voorlopig zomeraanwinst Diant Ramaj voor zich dulden. Een winters vertrek van Rulli, die afgelopen zomer al interesse genoot van Bayern München, is niet ondenkbaar, vertelt Kraay zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie.  

"We kunnen concluderen dat Rulli vertrekt in de winterstop. Die gaat weg toch?", spreekt Kraay zijn verwachting uit bij het ESPN-programma. "Rulli is een goede keeper, maar Ramaj is uiteindelijk wel een goede aankoop gebleken", haakt tafelgenoot Sjoerd Mossou in. "Maar jij snapt wel dat hij weggaat, toch?", vraagt Kraay. "Ja, ja. En ik snap ook dat Ramaj blijft staan. Waarom zou je nu een keeperswissel doen als daar geen enkele reden voor is?"

Mossou is van mening dat de Duitse sluitpost, die door de reeds ontslagen Sven Mislintat werd aangetrokken van Eintracht Frankfurt, eigenlijk geen mindere punten heeft. "Ik vind een Ramaj een hele goede en complete keeper. In het meevoetballen en de keuzes die hij positioneel maakt. En je ziet dat de verdediging er best wel rustig van wordt. Dus een dramatische aankoop was dat niet."

Ajax-trainer John van 't Schip liet zich afgelopen vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Vitesse (5-0) nog uit over de stand van zaken onder de lat in de Johan Cruijff ArenA. "Ik heb nooit gezegd dat hij (Rulli, red.) eerste keeper is. Ik zie dat Diant Ramaj het op dit moment heel goed doet. Hij is op dit moment de keeper."