Shaqueel Van Persie kan Feyenoord O19 van vader niet behoeden voor nederlaag

28-11-2023 16:02 Laatste update: 17:50
23

Feyenoord O19 heeft dinsdagmiddag het Youth League-duel met de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid verloren. In Rotterdam werd het 0-1.

Met kunst en vliegwerk werd door Feyenoord lange tijd een achterstand voorkomen, maar de verdediging van de ploeg van Robin van Persie boog uiteindelijk in de 81ste minuut alsnog. Wisselkeeper Mateo Husselin, die enkele minuten daarvoor de geblesseerde Ismail Ka noodgedwongen moest vervangen, leverde met een slechte pass de bal in. De net ingevallen buitenspeler Iker Luque werd weggestuurd en tekende vervolgens, via een Rotterdams been, voor de 0-1.

In de slotfase van de wedstrijd was Shaqueel van Persie, in de tweede helft ingebracht door zijn vader, met een omhaal nog dichtbij de 1-1. Zijn inzet verdween net naast het doel. Atlético Madrid onder-19 komt door de overwinning op twaalf punten uit vijf wedstrijden en neemt de koppositie over in de poule. Feyenoord volgt op de tweede plek met tien punten en is al zeker van overwintering. Celtic heeft er vier, Lazio twee.