KNVB bevestigt oefenduels Oranje: pikante ontmoeting in aanloop naar EK

KNVB bevestigt oefenduels Oranje: pikante ontmoeting in aanloop naar EK

11-12-2023 11:18 Laatste update: 19:53
27

In de aanloop naar het EK van komende zomer speelt het Nederlands elftal oefenwedstrijden tegen Duitsland en Schotland, zo brengt de KNVB op maandagochtend naar buiten. De wedstrijden zullen plaatsvinden in maart, en ook voor juni is de bond nog op zoek naar sparringpartners.

Zowel Schotland als Duitsland is op het EK ingedeeld in poule A. Op 14 juni treffen beide ploegen elkaar in het openingsduel van het Europese eindtoernooi. De wedstrijd tegen Schotland staat op vrijdag 22 maart 2024 op het programma, waarbij de locatie en het exacte tijdstip later bekend zullen worden gemaakt. Het is niet voor het eerst dat Nederland de Schotten treft in aanloop naar een EK. Ook in 2021 werd er geoefend tegen Schotland, toen onder leiding van Frank de Boer met 2-2 gelijk werd gespeeld.

Onlangs gaf bondscoach Ronald Koeman op een persconferentie al prijs dat Oranje zou gaan oefenen tegen Duitsland, en nu is ook de datum bekend. Op 26 maart treft Nederland de oosterburen. Het duel met de gastheer van EURO 2024 zal plaatsvinden in de Frankfurter Arena, om 20.45 uur. In het stadion, waar Eintracht Frankfurt zijn thuiswedstrijden aflegt, worden tijdens het toernooi ook vier groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. Naast de duels tegen Schotland en Duitsland zullen in juni nog twee vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld, waarvan details later naar buiten zullen komen.