Verweij voorspelt: 'Ajax krijgt meer voor hem, dan Feyenoord voor Gimenez'

Verweij voorspelt: 'Ajax krijgt meer voor hem, dan Feyenoord voor Gimenez'

11-12-2023 18:18
162

Ajax gaat nog heel veel financieel en spelplezier beleven aan Brian Brobbey. Dat vertelt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Hij denkt zelfs dat de spits voor meer geld verkocht wordt, dan Feyenoord krijgt voor Santiago Gimenez.

Verweij denkt dat het een goede zet was om Brobbey terug te halen van Leipzig. "Hij ging transfervrij weg bij Ajax en het leek erop dat hij niet meer terug zou komen. Maar hij is gewoon een heel grappig jochie. Marc Overmars wilde hem terug huren en Klaas Jan Huntelaar en Gerry Hamstra hebben hem terug gekocht. Iedereen sprak daar toen schande van en dat is zo. Totdat de club hem uiteindelijk voor 50 of 60 miljoen verkoopt. Ik durf wel te zeggen dat hij voor meer geld weggaat dan Gimenez."

Collega Valentijn Driessen denkt ook de spits een goede optie is voor Oranje, al moet hij zich wel nog bewijzen. "Als Brobbey fit is, maakt hij een serieuze kans. Je moet je wel blijven ontwikkelen, maar hij zit in een goede reeks. Wel tegen hele slechte tegenstanders. Het gaat uiteindelijk wel om het topniveau en dat zal hij nog moeten bewijzen."

Verweij is zelf ook fan van de kwaliteiten van Brobbey. "Die jongen heeft zoveel over zich heen gekregen en laat nu zien dat hij echt een goede spits is. Dat heb ik weken geleden ook al geroepen, toen hij best veel kansen miste. Ik ben wel heel erg benieuwd waar dit dan uiteindelijk gaat eindigen."