Van Basten en Ooijer maken keuze tussen Brobbey en Gimenez: 'Hij is wel de betere'

Van Basten en Ooijer maken keuze tussen Brobbey en Gimenez: 'Hij is wel de betere'

11-12-2023 22:58
130

André Ooijer zou in zijn tijd als verdediger liever tegen Santiago Gimenez hebben gespeeld dan tegen Brian Brobbey. Dat vertelt de oud-verdediger bij Rondo op Ziggo Sport. Tafelgenoot Marco van Basten twijfelt welke spits hij beter vindt, maar heeft wel een tip voor de Ajax-opstelling.

"Ik zou liever tegen Gimenez spelen dan tegen Brobbey", vertelt Ooijer over de keuze tussen de spitsen van Ajax en Feyenoord. "Je kan hem een beetje lezen, hij is niet snel. Brobbey is echt sterk, bij hem moet je altijd goed staan. Anders is hij meteen weg. Maar als je nu kijkt wie de betere spits is, dan is dat voor mij wel Gimenez." Zo gaat Ooijer uiteindelijk toch voor de Mexicaan, ook al speelde hij liever niet tegen Brobbey.

Van Basten is minder uitgesproken over de kwestie. "Ik vind het een hele lastige. Gimenez draait de laatste tijd minder, ik vond hem van de week niet sterk. Ik zou Brobbey en Chuba Akpom allebei opstellen, Akpom op tien. Dat deed hij bij Middlesbrough ook." Gimenez staat op dit moment op achttien doelpunten en Brobbey maakte tot nu toe zes goals in de Eredivisie.