Ajax-directeur Beuker maakte indruk: 'We zijn van belachelijk naar subliem gegaan'

Ajax-directeur Beuker maakte indruk: 'We zijn van belachelijk naar subliem gegaan'

16-12-2023 09:25 Laatste update: 10:18
35

Marijn Beuker heeft veel indruk gemaakt gedurende zijn periode bij het Schotse Queen's Park. Willie Haughey maakte de toekomstig Director of Football van Ajax van dichtbij mee, en heeft in gesprek met De Telegraaf louter goede woorden over voor de 39-jarige Nederlander.  

Haughey, de grote man en tevens geldschieter bij Queen's Park, haalde Beuker persoonlijk over om de stap te maken van AZ naar Schotland. Twee jaar later vertrekt Beuker alweer. "Als iemand weg wil, dan is het voor mij simpel, dan laat ik iemand ook meteen gaan", vertelt Haughey. "Voor ons is het ook mooi dat de technisch directeur van Queen's Park opeens dezelfde baan krijgt bij Ajax.'' 

In die twee jaar tijd bij Queen's Park was Beuker van grote invloed op de jeugdafdeling van de Schotse club, die momenteel negende staat in de Scottisch Championship. "Er is veel veranderd. Vooral op het mentale en psychologische vlak. We zijn van belachelijk naar subliem gegaan", vervolgt Haughey, die verklapt dat een aantal ouders raar opkeek bij de koerswijziging van Beuker. "Hij liet de jeugd met blote voeten op de parkeerplaats voetballen, hij zorgde ervoor dat de kinderen tegen hun vader zeiden dat die niet bij de McDonald’s moest stoppen want als je later prof wil worden, moet je lichaam niet gewend raken aan hamburgers en patat."

De Telegraaf laat ook een aantal ouders van jeugdspelers aan het woord. Hen viel het op dat Beuker vaak sprak over Louis van Gaal, met wie hij een verleden heeft bij AZ. Ook Haughey merkte dit op. Hij is benieuwd of en hoe Beuker zijn weg zal vinden in Amsterdam. "De tijd zal het leren. Ik kan die vraag niet beantwoorden, hij was hier maar heel kort. Nog niet zo lang geleden was hij een technical guy bij de jeugd van AZ en nu is hij directeur voetbal van Ajax. Dat is een grote sprong..."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!