Perez kritisch op Azarkan na botsing: 'Ik weet niet of het pure pech is'

Perez kritisch op Azarkan na botsing: 'Ik weet niet of het pure pech is'

17-12-2023 08:08 Laatste update: 08:35
61

Kenneth Perez vindt dat Marouan Azarkan zijn blessure een beetje aan zichzelf te danken heeft. De aanvaller van FC Utrecht kwam tegen RKC Waalwijk (1-1) hard in botsing met Aaron Meijers, waardoor de schrik erin zat in De Galgenwaard.

Azarkan werd na een zes minuten lange behandeling op het veld per brancard weggedragen, nadat hij er niet goed aan toe was door de botsing. Perez denkt dat de situatie voorkomen had kunnen worden als de buitenspeler zich beter had georiënteerd. "Ik moet zeggen dat het nu zo vaak gebeurt, dat ik mezelf afvraag: is het alleen maar pech of komt het ook omdat de speler zich niet goed oriënteert?", vroeg de analist zich af na afloop van de wedstrijd bij ESPN.
 
Meijers deed volgens Perez eigenlijk niks. "In dit geval voelt of ziet Azarkan helemaal niet dat Meijers daar is. Azarkan draait zich om en loopt zo tegen Meijers aan", aldus de oud-aanvaller van onder meer PSV en Ajax. De Deen claimt dat de botsing absoluut niet alleen maar met pech te maken heeft. "Azarkan kan natuurlijk aanvoelen dat er iemand aan komt en even wegstappen. Ik weet dus niet of het pure pech is."
 
Ook vindt hij dat deze situaties steeds vaker voorkomen. "Is het oriëntatieniveau van de meeste spelers minder geworden? Ik zou het echt niet weten", besluit Perez.
 
FC Utrecht-trainer Ron Jans vertelde na de wedstrijd dat Azarkan bij kennis was en verder werd onderzocht in het ziekenhuis. Hoe ernstig de blessure is, is nog niet duidelijk.