Sturing ziet het somber in voor Vitesse: 'Misschien zit het er wel niet in'

Sturing ziet het somber in voor Vitesse: 'Misschien zit het er wel niet in'

17-12-2023 15:46
34

Edward Sturing betwijfelt of de selectie van Vitesse over de juiste ingrediënten beschikt om degradatie te voorkomen, zo geeft de interim-trainer aan voor de camera van ESPN. De Arnhemmers verloren zondag kansloos met 5-0 bij promovendus Almere, en staan op de laatste plaats in de Eredivisie.

"Waar ik me met name aan gestoord heb is dat de wil om te winnen bij Almere veel meer aanwezig was", vangt Sturing aan. "Het winnen van duels, daar komen ook de eerste twee goals uit. Zij waren véél scherper. Als je weet in wat voor situatie wij als club zitten, dan verwacht je daarin eigenlijk wat meer van je spelers."

"Mijn grootste teleurstelling van vandaag is niet eens die 5-0", vervolgt de oefenmeester. "Mijn grootste teleurstelling is dat ik vijf weken geleden begonnen ben, zie dat we stappen maken op het trainingsveld en vorige week tegen Heracles, en dat je daar vandaag helemaal niets van terugziet."

"Wij hebben er geen wedstrijd van gemaakt", stelt Sturing, die vervolgens de vraag krijgt wat hem dat leert over zijn selectie. "Dat het heel kwetsbaar is, dat het wel heel diep zit en dat het heel lastig is om het eruit te krijgen. En misschien zit het er ook wel niet in, dat weet ik niet, maar ik blijf ermee aan de slag."