Brands baalt van vertrek PSV-trainer: 'Plan was om iets op te bouwen'

Brands baalt van vertrek PSV-trainer: 'Plan was om iets op te bouwen'

21-12-2023 09:21
56

Marcel Brands baalt van de manier waarop Ruud van Nistelrooy is vertrokken bij PSV. De algemeen directeur van de Eindhovenaren zag de coach tegen het einde van het vorige seizoen opstappen, en vind het jammer dat de voormalig spits een gebrek aan steun voelde.

"Bij ons is er nooit een gesprek geweest waarin aan de orde is gekomen dat wij ontevreden zouden zijn over Ruud", vangt Brands aan in gesprek met Voetbal International. "Maar ja. Als ik het gevoel heb dat ik een ander alle steun geef, dan kan die ander toch de perceptie hebben dat het niet zo is. Dat is soms moeilijk in te schatten. Het zal aan ons allebei hebben gelegen. Daar baal ik dan toch van."

Op de stelling dat Brands een mentor was voor Van Nistelrooy, antwoordt de algemeen directeur bevestigend. "Een jonge coach moet je de tijd geven. Dan kan je je niet alleen focussen op het kampioenschap. Het idee was om in drie jaar iets op te bouwen, net als met Phillip Cocu toen. Wij verloren in de eerste seizoenshelft vier keer, maar na de winterstop werden we stabieler en verspeelden we niet veel punten meer. Uiteindelijk heeft hij het prima gedaan. Misschien is vorig seizoen al de basis gelegd."

Of Van Nistelrooy hetzelfde had kunnen presteren als Peter Bosz nu doet, is volgens Brands niet te zeggen. "Dat zou niet fair zijn naar Peter Bosz. De selectie is veranderd, maar Peter heeft ook dingen veranderd. Wel is het zo dat we stabieler begonnen, omdat de selectie op tijd duidelijk was. Vorig jaar zat er tot op het laatst spanning op, omdat iedereen wist dat we nog een transfer moesten doen om financieel iets op te lossen."