Klopp luidt noodklok en wil 'voetbalmensen' aan bewind: 'Kan hen niets schelen'

Klopp luidt noodklok en wil 'voetbalmensen' aan bewind: 'Kan hen niets schelen'

7 januari - 08:19
66

Liverpool-trainer Jürgen Klopp is klaar met de in zijn ogen overvolle speelkalender en roept op tot het aanstellen van 'voetbalmensen' voor functies omtrent het samenstellen van het wedstrijdschema.

Op zondag speelt Klopp met zijn team tegen Arsenal in de FA Cup. Hoewel de Duitser uitspreekt het toernooi ten zeerste te waarderen om zijn traditie, hekelt hij op de persconferentie in aanloop naar het duel de hoeveelheid wedstrijden die gespeeld moeten worden in januari. "We proberen momenten te vinden om de jongens voor te bereiden op de intense wedstrijden, maar de mensen die beslissen... het kan hen niets schelen", aldus Klopp.

"Op een gegeven moment moet iemand op de rem trappen", vervolgt de oefenmeester, die zich ervan bewust is dat buitenstaanders weleens vinden dat voetballers een dusdanig salaris verdienen dat rust er niet bijhoort. "Die mensen roepen dan dat ze acht uur per dag werken, zeven dagen per week. Dat is helemaal waar, maar zij rennen, sprinten en tackelen niet. Je kunt het niet vergelijken, dat zou dom zijn."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!