Arbiter HSV - PSV wilde niet verder met 22 spelers

PSV en HSV stuitten op weerstand van arbiter: 'We zeiden dat het geen zin had'

8 januari om 11:25

De scheidsrechter van het oefenduel tussen PSV en HSV wilde in tegenstelling tot de spelers en staf na de rode kaart van André Ramalho niet verder gaan met elf tegen elf. De Braziliaanse verdediger moest in de eerste helft inrukken, nadat hij de doorgebreken Immanuel Pherai naar de grond werkte. 

Zowel PSV als HSV wilde zoveel mogelijk weerstand hebben. Om die reden werd er aan de scheidsrechter gevraagd om na de rust te hervatten met 22 veldspelers. De arbitrage weigerde aanvankelijk. "We hebben tegen de scheidsrechter gezegd dat het geen zin heeft om een ​​vriendschappelijke wedstrijd met één man minder te spelen", vertelt HSV-middenvelder Jonas Meffert in gesprek met het lokale Hamburger Morgenposten

"Op de een of andere manier begreep de scheidsrechter dat niet", vervolgt Meffen. "Iedereen buiten was van mening dat we met elf tegen elf door moesten gaan. De scheidsrechter wilde het niet. Waarschijnlijk zijn dat gewoon de regels, maar gelukkig konden we het alsnog regelen", besluit hij.

HSV en PSV kregen weerstand vanuit de arbitrage, omdat het volgens de huidige regelgeving niet toegestaan is om gedurende een duel een rode kaart kwijt te schelden. Uiteindelijk werd door de Spaanse autoriteiten besloten om bij de start van de tweede helft helemaal opnieuw te beginnen.