Update: Heracles maakt melding van eerste winteraankoop in vorm van oude bekende

Update: Heracles maakt melding van eerste winteraankoop in vorm van oude bekende

11 januari - 15:50 Laatste update: 15:49
37

Jordy Bruijn keert bij Heracles Almelo terug in de Eredivisie. De middenvelder komt transfervrij over van het Libanese Safa Beirut SC. Bruijn speelde bij meerdere teams in de Eredivisie en doorliep zijn jeugdopleiding bij Ajax.

Heracles was al lange tijd op zoek naar een middenvelder en heeft nu dus beet bij Bruijn, meldt Voetbal International. Afgelopen zomer hoopte de ploeg uit Almelo ook al op de 27-jarige Amsterdammers. Toen koos hij voor het avontuur in Libanon, maar na een half jaar komt hij hier dus op terug. Bruijn maakte in het Midden-Oosten zes goals in tien competitiewedstrijden, maar door de onrust rond de oorlog tussen Israël en Gaza wilde Bruijn vertrekken.

Door de situatie tussen Israël en de militaire groepering Hezbollah uit Libanon, kwamen Safa Beirut en Bruijn een contractontbinding overeen. De 27-jarige middenvelder speelde eerder voor NEC en sc Heerenveen en doorliep zijn jeugdopleiding dus bij Ajax. Bruijn is multifunctioneel inzetbaar op het middenveld, maar aanvallend is hij het sterkst. Heracles staat op dit moment vijftiende in de Eredivisie en heropent het seizoen met een wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Update: Heracles Almelo heeft inmiddels melding gemaakt van de komst van Bruijn. Hij tekent een contract tot de zomer van 2026. "Ik ben blij om weer terug in Nederland te zijn en bij Heracles Almelo ga spelen. Ik heb goede gesprekken gevoerd met de club en ik merkte dat Heracles Almelo mij graag wilde hebben", vertelt Bruijn.