Excelsior-avontuur van korte duur: Ajax bevestigt terugkeer van Fitz-Jim

Excelsior-avontuur van korte duur: Ajax bevestigt terugkeer van Fitz-Jim

11 januari - 16:35 Laatste update: 16:58
82

De kogel is door de kerk: Kian Fitz-Jim keert per direct terug naar Ajax. Dat maakt zowel de Amsterdamse club als Excelsior bekend. De middenvelder speelde een halfjaar voor de Rotterdammers. 

De terugkeer van Fitz-Jim naar Ajax hing al even in de lucht, maar is nu dus wereldkundig gemaakt. De Amsterdammers, die momenteel wat middenveld-problemen ondervinden, meldden zich onlangs in Kralingen om de twintigjarige rechtspoot terug te halen. 'Mede door de komst van Kenzo Goudmijn werkt Excelsior mee aan dit verzoek van Ajax en Fitz-Jim. De middenvelder stond daarom vandaag voor het laatst op het trainingsveld in Rotterdam', laat Excelsior weten op de clubsite. 

De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen dankt hem voor bewezen diensten. 'Ik hoop dat Kian slaagt bij Ajax en zal hem zeker op de voet blijven volgen. Met de komst van Kenzo zijn wij overigens nog niet klaar op ons middenveld. Wij willen ons daar in de komende weken graag nog verder versterken', vertelt technisch manager Niels van Duinen. 

Met Fitz-Jim heeft Ajax-trainer John van 't Schip dus weer een extra smaak voor op het middenveld. De Amsterdammers zouden in die linie binnenkort ook Jordan Henderson willen verwelkomen. Hij is ongelukkig bij het Saudische Al Ettifaq en geldt als absolute topkandidaat om op korte termijn leiding en sturing te geven aan de huidige nummer vijf van de Eredivisie