Dat Ajax Fitz-Jim terughaalt zegt iets over de staat van de club

"Dat Ajax Fitz-Jim terughaalt zegt iets over de staat van de club"

14 januari - 08:56
102

De keuze van Ajax om Kian Fitz-Jim vervroegd terug te halen van zijn verhuurperiode bij Excelsior wekt verbazing. Kees Luijckx vindt het tekenend voor de situatie waarin de Amsterdammers verkeren, terwijl Marciano Vink denkt dat het voor de twintigjarige middenvelder beter was geweest om in Rotterdam te blijven.

"Ik vind het heel opvallend dat Fitz-Jim teruggaat naar Ajax", begint Luijckx bij Voetbalpraat. "Ajax wil hem terug hebben, ik vind dat heel opvallend. Hij is nog niet doorgebroken en moet nog echt aantonen het Eredivisie-niveau te hebben. Ik denk niet dat het een speler is die Ajax even verder gaat helpen. Moet je zo’n speler, die nog niet tot wasdom is gekomen, nu al terughalen? Het zegt mij iets over hoe het met Ajax gaat."

Vink ziet dat de nood hoog is in Amsterdam. "Ik vind het zonde voor hem. Maar Ajax zit heel smal in de middenvelders die iets met een bal kunnen. Fitz-Jim is daar wel handig in, alleen het verdedigende aspect is weer een ander verhaal. Ik snap wel dat je gaat kijken naar verhuurde spelers die je eventueel terug kunt halen, maar ik vind het jammer voor hem. Op de momenten waarop hij bij Excelsior speelde, vond ik hem echt wel oké spelen."

Dat Ajax ook pogingen onderneemt om Jordan Henderson aan te trekken, wordt wel toegejuicht. "Hij is echt een leider. Hij was niet voor niets aanvoerder bij Liverpool", oordeelt Anco Jansen over de 33-jarige Engelsman. "Hij is altijd fit en was bij Liverpool met alles bezig. Als ze aan het aanvallen waren, was hij bezig met de restverdediging. Hij is constant een het coachen en ik vind hem heel positief. Ik denk dat Ajax dat in de as mist. Ik heb het idee dat er heel weinig gecommuniceerd wordt in dat elftal. Henderson is een hele goede, wat onderschatte, speler."

Ajax lijkt in een slag verwikkeld met Juventus om de handtekening van Henderson. De ervaren middenvelder wil vertrekken bij het Saudische Al Ettifaq.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!