Aan vertrek gelinkte AZ'er duidelijk: 'Ik wil het seizoen heel graag afmaken'

Aan vertrek gelinkte AZ'er duidelijk: 'Ik wil het seizoen heel graag afmaken'

14 januari - 09:58
82

Dani de Wit wil het seizoen naar eigen zeggen gewoon afmaken bij AZ. De middenvelder wordt de laatste weken veelvuldig in verband gebracht met een vertrek uit Alkmaar, maar geeft aan nog iets moois neer te willen zetten bij de club die hij al sinds 2019 dient. 

De Wit heeft bij AZ een aflopend contract. De Alkmaarders gunnen hem komende zomer een transfervrij vertrek, maar de 25-jarige middenvelder werd onlangs ook gelinkt aan een winterse exit. Zo zou er interesse zijn vanuit de MLS, Engeland en Italië. Onder meer Lecce werd genoemd als eventuele nieuwe bestemming. "Er worden wel meer dingen gezegd", vertelt De Wit na afloop van het verloren duel met FC Twente voor de camera van ESPN.

"Ik ben gewoon bezig met AZ, vooral met vandaag, want we hoopten iets moois neer te zetten na toch een lastige periode", vervolgt de oud-speler van Ajax, dit seizoen onder trainer Pascal Jansen niet altijd meer verzekerd van een basisplaats. 

De Wit probeert zich af te sluiten van al het transfernieuws rondom zijn naam. "Ik heb al vaker gezegd dat ik het seizoen heel graag wil afmaken en dat ik iets moois wil neerzetten. Dat kan met een beker of een mooie klassering in de competitie. Maar dan was vandaag daarin ook heel belangrijk, dus we moeten de komende wedstrijden weer goed gaan spelen en meer gaan winnen. Dan hopen we ook weer wat te gaan klimmen, want dit was wel een pijnlijk momentje vandaag", besluit hij.