Hij heeft toestemming om naar Feyenoord te gaan en kennis te maken

"Hij heeft toestemming om naar Feyenoord te gaan en kennis te maken"

15 januari - 10:26
35

Feyenoord kan spoedig een nieuwe speler begroeten. De Rotterdammers hebben een akkoord bereikt met Djurgardens IF over de transfer van Isak Alemayehu Mulugeta, zo meldt Expressen.

De zeventienjarige Mulugeta heeft nu toestemming om af te reizen naar Nederland. "Hij heeft toestemming gekregen om naar Feyenoord te gaan en kennis te maken met de club", bevestigt sportief directeur Bosse Andersson van de Zweedse club. Volgens Expressen wil het talent zelf graag de overstap maken. De clubs zijn het eens over een huurdeal, met optie tot koop. 

Mulugeta is geen onbekende voor Feyenoord. De aanvallende middenvelder, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan, was twee jaar terug al eens in Rotterdam. Destijds liep hij stage in de jeugd van Feyenoord. Mulugeta zal aanvankelijk aansluiten bij het O21-elftal, dat getraind wordt door Melvin Boel. 

Mulugeta doorliep de jeugdopleiding van de Zweedse topclub en debuteerde in november 2022, op zestienjarige leeftijd, in het eerste elftal van Djurgardens. Tot dusver bleef het bij twee invalbeurten in de hoofdmacht. Het afgelopen seizoen maakte hij geen minuten in de Zweedse Allsvenskan.