Hercules-trainer lacht: 'Niet denken dat wij structureel bij McDonald's zitten'

Hercules-trainer lacht: 'Niet denken dat wij structureel bij McDonald's zitten'

18 januari - 15:29
87

USV Hercules neemt het donderdag in de achtste finales van de KNVB Beker op tegen SC Cambuur. René van der Kooij, trainer van de derdivisionist die eerder Ajax uit het toernooi knikkerde, vertelt in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, hoe er naar het duel wordt toegeleefd.

Hercules werd in december wereldnieuws, toen de club Ajax met 3-2 versloeg. Donderdagavond wacht met Cambuur de volgende profclub. Van der Kooij vertelt dat de voorbereiding er net zo uitziet als voor reguliere competitiewedstrijden. "Behalve dat je doordeweeks normaal niet voor veel toeschouwers en voetbal kijkend Nederland speelt."

"En wat het anders maakt, is dat er camera's bij zijn en dat er bij de afsluitende training veel media zijn", vervolgt de oefenmeester. "Dat is gek. Donderdag verzamelen we ook eerder, zodat we samen een maaltijd hebben." Van der Kooij durft te dromen van een kwartfinale. "Dromen mag altijd. Als je als amateurclub bij de laatste acht kan komen, moet je daar alles voor opzij zetten.

Mats Grotenbreg
Mats Grotenbreg, die tegen Ajax de winnende goal maakte, vertelde onlangs dat hij voor de wedstrijd tegen Ajax naar de McDonald's was geweest. "Mats was te laat voor de maaltijd met het team, omdat hij hard werkt", lacht Van der Kooij. "Je moet niet denken dat wij structureel voor de wedstrijd bij de McDonald's zitten. Daar doe je ons amateurs tekort mee."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!