Hercules vindt datum voor duel met Cambuur en moet wijken voor Feyenoord - PSV

Hercules vindt datum voor duel met Cambuur en moet wijken voor Feyenoord - PSV

19 januari - 16:21
15

De bekerwedstrijd tussen USV Hercules en SC Cambuur wordt naar alle waarschijnlijkheid op donderdag 25 januari gespeeld. Afgelopen donderdag ging er een streep door de achtste finale omdat het veld op Sportpark Zoudenbalch onbespeelbaar was.

Hercules, Cambuur, de KNVB en de gemeente Utrecht kwamen tot de conclusie dat 25 januari de meest geschikte datum is om de wedstrijd in te halen. Aanvankelijk werd aanstaande dinsdag geopperd als logische optie. "De politie en gemeente Utrecht wilden zekerheid dat er dan kon worden gespeeld. Voor dinsdag wordt er echter veel regen voorspeld, dus die garantie kon niemand geven", zegt Robbert van Geelen, teammanager van Hercules, tegen het Algemeen Dagblad.

ESPN ging niet akkoord met woensdag als speeldatum, omdat dan Feyenoord - PSV op het programma staat. Donderdag is als inhaaldatum uit de bus gekomen. Er wordt dan om 20.00 uur afgetrapt. Trainer René van der Kooij heeft de teleurstelling van de afgelasting verwerkt. "We gaan morgen met de selectie uit eten en daarna naar ESPN voor de loting van de kwartfinales. En maandag en dinsdag gaan we lekker trainen."