'Akkoord nadert: NEC ziet vleugelaanvaller naar Serie A-laagvlieger verkassen'

'Akkoord nadert: NEC ziet vleugelaanvaller naar Serie A-laagvlieger verkassen'

22 januari - 20:15
16

NEC gaat afscheid nemen van Elayis Tavsan. De Nijmegenaren zijn volgens Voetbal International zo goed als akkoord met Hellas Verona over een transfer. 

De transfer hing al even in de lucht. Tavsan speelde na de winterstop niet meer voor NEC. De rechtsbuiten maakte in aanloop naar het duel met Feyenoord aan trainer Rogier Meijer kenbaar zich niet te kunnen focussen vanwege de naderende overstap naar Italië. 

De transfer is op een haar na rond. Omdat Tavsan bij NEC een contract had tot medio 2024, houdt de huidige nummer zeven van de Eredivisie nog een geldbedrag over aan de aanvaller. Naar verluidt gaat het om een slordige één miljoen euro. Tavsan reist maandagavond af naar Italië, waar hij de medische keuring zal ondergaan. Vervolgens zet hij zijn handtekening onder een langdurig contract. 

De 22-jarige Rotterdammer genoot al langer interesse van Hellas Verona, dat voormalig FC Groningen-speler Cyril Ngonge aan Napoli verkocht. Tavsan tekende onlangs al een voorcontract bij de Serie A-laagvlieger. In de tussentijd deed NEC een aantal pogingen om zijn contract open te breken, maar die pogingen blijken nu tevergeefs te zijn geweest. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!