Fitz-Jim over snelle terugkeer naar Ajax: 'Gefronste wenkbrauwen kan ik begrijpen'

Fitz-Jim over snelle terugkeer naar Ajax: 'Gefronste wenkbrauwen kan ik begrijpen'

22 januari - 23:57 Laatste update: 23 januari - 00:35
48

Kian Fitz-Jim kan het zich goed voorstellen dat menigeen verbaasd opkeek toen bekend werd dat Ajax hem vroegtijdig terughaalde bij Excelsior. De middenvelder had trainer John van 't Schip beloofd zich weer in Amsterdam te melden, mocht dat nodig worden geacht. 

"Ik heb altijd gezegd: als de trainer me terug zou willen, dat ik terug zou gaan", vertelt Fitz-Jim maandagavond voor de camera van ESPN na afloop van Jong Ajax - FC Groningen (0-1). De trainer (John van 't Schip) belde me op en zei dat hij me terug wilde hebben om op het middenveld te spelen, of in ieder geval om voor mijn kans te gaan."

Of Fitz-Jim de komende maanden veel perspectief op speeltijd heeft, zal moeten blijken. "Hij zou me sowieso de kans geven. Dat was het perspectief. Dan ligt het uiteindelijk aan mezelf. Gefronste wenkbrauwen kan ik best begrijpen. Vanuit de buitenkant lijkt het misschien zo dat het geen geslaagde huurperiode was, maar in die vier maanden heb ik wel echt heel veel geleerd", blikt de twintigjarige Amsterdammer terug. "Het is natuurlijk heel anders dan bij Ajax. Je gaat qua accomodatie en alles eromheen van de nummer één naar de nummer vijftien. Daarvan heb ik echt heel veel geleerd, ik ben Excelsior echt dankbaar."

Toen Fitz-Jim zich opnieuw meldde in Amsterdam, was Ajax nog niet officieel in zee gegaan met Jordan Henderson. Dat is nu wel het geval. De Engelsman is gehaald als verdedigende middenvelder, tevens de positie van Fitz-Jim. "Voor mij is het dan een beetje lastig", beseft hij. "Maar ik denk dat het goed is voor de club om een speler van dat kaliber hier te hebben. Ik kan er alleen maar van leren."