Oosting teleurgesteld en botst met Ugalde: 'Ik heb mijn persoonlijke mening'

Oosting teleurgesteld en botst met Ugalde: 'Ik heb mijn persoonlijke mening'

28 januari - 14:59
34

Het is een bitterzoet moment voor FC Twente-trainer Joseph Oosting. De veelbelovende spits Manfred Ugalde zal vanmiddag niet te bewonderen zijn op het veld in De Kuip tegen Feyenoord. Ugalde is onderweg naar Spartak Moskou en mist het cruciale duel in Rotterdam.

Oosting is erg teleurgesteld over het vertrek en botste met de 21-jarige Costa Ricaan. "Ik ben zelf een type dat als-ie ergens aan begint met elkaar, dan ook met elkaar wil eindigen. Ik ben niet zo'n voorstander van een tussentijds vertrek", aldus de 51-jarige oefenmeester tegen de NOS.

Oosting erkent ook de enorme kans die Ugalde krijgt. "Ik geloof in eenheid en commitment, maar dit is een kans die hij niet kon laten liggen. Het gesprek was kort, want zijn keuze was al gemaakt."

De transfer, opvallend vanwege de oorlog in Oekraïne, roept vragen op. Maar Oosting houdt zich afzijdig. "Het is aan de club om te beslissen. Ik heb mijn persoonlijke mening, maar die houd ik voor mezelf."

Hoewel de deal nog niet afgerond is, kijkt Oosting vooruit. Hij vertrouwt op ervaren spits Ricky van Wolfswinkel en hoopt dat de ploeg gefocust blijft. "We hebben een bepaalde spelstijl en dat zal niet veranderen. Het wordt een mooie uitdaging in De Kuip om weer dichter bij Feyenoord te komen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!