Perez gelooft in Twente-target: 'Geloof me, als hij in Nederland komt...'

Perez gelooft in Twente-target: 'Geloof me, als hij in Nederland komt...'

29 januari - 00:00 Laatste update: 01:39
29

Myron Boadu lijkt hard op weg naar FC Twente en Kenneth Perez heeft er vertrouwen in dat de spits in Nederland zijn vorm kan hervinden. Hoewel het avontuur bij AS Monaco geen onverdeeld succes is geworden, meent de analist dat Boadu in de Eredivisie weer zijn oude niveau zal kunnen halen.

Als presentator Jan Joost van Gangelen in het ESPN-programma Dit was het Weekend de statistieken van Boadu in het buitenland opnoemt, brengt Perez een nuance aan. "Die cijfers, dat is in het buitenland. Maar geloof me, als hij in Nederland komt… dan gaat dat wel weer lopen, dan gaat hij wel goals maken. Hij zal wel een aanlooptijd nodig hebben omdat hij zo weinig gespeeld heeft, maar kijk naar alle spitsen die uit het buitenland terugkomen: hier vind je weer je goals, en je geluk als spits."

"Dat is toch heerlijk?" stelt Van Gangelen. "Nou ja, het kán heerlijk zijn. Het zegt ook wel iets over de verdedigende kwaliteiten van de competitie", voegt Perez toe. Boadu kwam dit seizoen tot negen invalbeurten bij AS Monaco, waarin hij één keer tot scoren kwam. Tweeënhalf jaar geleden maakte hij voor zeventien miljoen euro de overstap van AZ naar de huidige nummer vier van de Ligue 1. De hoge verwachtingen wist hij nooit in te lossen. Eind 2019 speelde Boadu zijn eerste en enige interland in het Nederlands elftal.