Fledderus deelt klap uit bij debuut voor amateurclub: 'Wat doe je nou sukkel?'

Fledderus deelt klap uit bij debuut voor amateurclub: 'Wat doe je nou sukkel?'

29 januari - 07:44
33

De rentree van Mark-Jan Fledderus (41) op het voetbalveld is afgelopen weekend niet geruisloos verlopen. In de wedstrijd van zijn club HSC tegen ODV sloeg de technisch manager van de Eredivisie CV een tegenstander in het gezicht.

Fledderus speelde zondag zijn eerste wedstrijd in zes jaar. Nadat hij een voorassist had gegeven en HSC mede daardoor met 2-1 won van ODV, ontsnapte Fledderus aan een rode kaart. De scheidsrechter zag niet hoe hij een tik uitdeelde aan tegenstander Tijs Welfing.

Na afloop van het duel in de vierde klasse D bekent Fledderus schuld, al doet hij het zelf nog af als een 'duw in het gezicht'. "Iedereen weet dat ik een temperamentvolle speler was en dan moet ik me niet uit de tent laten lokken", laat de oud-voetballer van onder meer FC Groningen, Heracles Almelo en Roda JC tegen RTV Noord.

Fledderus vond zijn tegenstander 'heel irritant'. "Toen gaf ik hem een duw in het gezicht terug. Dat moet ik niet doen en als de scheids het had gezien, was het een rode kaart. Op de één of andere manier lukt het me niet om dat eruit te krijgen. Daarna denk ik ook weer van: wat doe je nou weer sukkel?"